Hello World! Studios

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika studios så att det ska finnas något för alla!

”Prova på”-workshop

Våra ”prova på”-workshops är fristående tillfällen som är perfekta om du vill testa något nytt men inte riktigt vet vad. De flesta av våra workshops är för nybörjare, men vissa bygger vidare på någon av våra andra studios och kräver att man har gått den först.
Längd: 3 timmar

Studios för ”Prova på”-workshops ↓

Längre kurser

Om du anmäler dig till en serie eller en lovmeetup så anmäler du dig till en kurs motsvarande fem träffar, där du fördjupar dig inom en studio. En serie eller lovmeetup avslutas ofta med ett mindre eget projekt där du använder dig av det du lärt dig i studion.
Längd: 5 x 3 timmar / 2 x 7,5 timmar

Studios för serier och lovmeetups ↓

Längre kurser

Serier & lovmeetups

StudioFör vemFörkunskaperProgramvaraProgrammeringsspråkDatorkrav (undvik surfplattor/ipads för alla studios)
3d-130x130

3D-studio


I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara 3D-studio-Ej Chromebook och inte Surface. Detta är en tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
AI-135x135

AI-studion


För dig som gått Pythonstudion och nu är redo för mer problemlösning och kluringar! I AI-studion får du lära dig fler koncept inom programmering och testa på att bygga din egen AI med hjälp av python. Denna studio har överlappande innehåll som Pythonstudio Fortsättning och Studio V och kräver god datorvana. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioProgramvara Pythonstudio

Programvara AI-studio
PythonKräver Windows 10. Ej Chromebook.
design-130x130

Designstudio


I många av våra studios använder vi oss av grafik, t.ex. i Scratchstudion, Webbstudion och Spelstudio by King! Denna studio är för dig som tycker att det är roligt att skapa din egna grafik. Vi lär oss verktyg för att skapa grafik i 2D, lär oss om färg, form och grunderna i grafisk design och testar våra designvingar! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Designstudio-Ej Chromebook.
design-130x130

Eget projekt


För dig som arbetar självständigt med något projekt, men vill ha coachning av våra duktiga ledare för att ta ditt skapande till nya höjder!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaIngen. Du tar med det projekt och program som behövs för ditt projekt.-Inga speciella krav.

imagi-studio Nyhet!


Gillar du design OCH vill lära dig grunderna i python samtidigt? Då är imagi-studion något för dig Se studiotrailern här!

Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013) och Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Imagilabs

PythonInga speciella krav.
minecraft-ikon

Kodstudio Minecraft


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga! Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013) och Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
LuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.
minecraft-ikon

Kodstudio Minecraft Fortsättning


På Kodstudio Minecraft fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Kodstudio Minecraft. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013) och Ungdomar (f 2003-2009)Kodstudio MinecraftProgramvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
LuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.
matte-135x135

Mattestudio


I mattestudion får du utforska användningsområden för matematik med hjälp av programmering, till exempel som att lösa hemliga meddelanden, förstå mönster och tackla svåra problem. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioProgramvara MattestudioPython.Kräver Windows 10. Ej Chromebook.

Prova på Digitalt skapande


I den här studion får du testa på fyra av våra olika studios. Perfekt för dig som inte gått hos oss förut och har svårt att välja en studio!
I studion får du testa Scratchstudio, Rymdstudio och Kodstudio Minecraft.
Juniorer (f 2010–2013)Inga Programvara Digitalt skapande

Skapa även ett autodesk-konto. Instruktioner hittar du här här
Blockprogrammering och Lua.Ej Chromebook.

Prova på Digitalt skapande


I den här studion får du testa på fyra av våra olika studios. Perfekt för dig som inte gått hos oss förut och har svårt att välja en studio!
I studion får du testa Webbstudio, Pythonstudio och Spelstudio by King.
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Digitalt SkapandeHtml, Css, Python och Lua.Kräver Windows 10. Ej Chromebook.
python-135x135

Pythonstudio


I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser! Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013) och
Ungdomar (f 2003-2009)
IngaProgramvara Pythonstudio

Mer information om spåret
PythonKräver Windows 10. Ej Chromebook.
scratch-130x130

Scratchstudio


I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara ScratchstudioBlockprogrammeringInga speciella krav.
scratch-130x130

Scratchstudio Fortsättning


På Scratchstudio Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Scratchstudion. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)ScratchstudioProgramvara ScratchstudioBlockprogrammeringInga speciella krav.
spelstudio-by-king-ikon

Spelstudio by King


Vill du snart kunna bygga dina egna spel? Då är Spelstudio by King ett bra ställe att börja på. I grundkursen lär du dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Spelstudio by KingLuaInga speciella krav.
spelstudio-by-king-ikon

Spelstudio by King Fortsättning


I Spelstudio by King fortsättning börjar du skapa egna spel i spelmotorn Defold. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Spelstudio by KingProgramvara Spelstudio by KingLuaEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
unity

Spelstudio Unity 3D


I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet. C# används som programmeringsspråk. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Grundkunskaper i textbaserad programmering* Programvara Spelstudio UnityC#Ej Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
unity

Spelstudio Unity 3D Fortsättning


På Spelstudio Unity 3D-Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Spelstudio Unity 3D-studion. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Spelstudio Unity 3DProgramvara Spelstudio UnityC#Ej Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
webb-130x130

Webbstudio


Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaInfo och programvara WebbstudioHtml och CssInga speciella krav.
webb-130x130

Webbstudio Fortsättning


I Webbstudio Fortsättning skapar vi fem unika projekt med verktyg som proffsen använder idag! Vi djupdyker i CSS och introducerar JavaScript och i slutet kommer du att hantera grunderna i de tre webbspråk som bygger upp webben! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)WebbstudioInfo och programvara WebbstudioHtml, Css och JavascriptInga speciella krav.
webb-130x130

Youtube-studio Nyhet!


Om du tycker om Youtube och filmredigering passar denna studio dig. Du får bland annat lära dig regler för användning av Youtube, en Youtube kanal och filmredigering.
Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaInfo och programvara Youtube studio

-Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
*: Du ska ha gått någon av våra nybörjarstudios i textbaserad programmering (Pythonstudio, Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller på annat sätt lärt dig grunderna i textprogrammering.

”Prova på”-workshops

StudioWorkshopFör vemFörkunskaperProgramvara/förberedelserDATORKRAV (UNDVIK SURFPLATTOR/IPADS FÖR ALLA STUDIOS)

Eget ProjektFör dig som arbetar självständigt med något projekt, men vill ha coachning av våra duktiga ledare för att ta ditt skapande till nya höjder!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
Ingen programvara Inga speciella krav.

Prova på 3D-studio*


I den här workshopen kommer du få prova på att skapa i 3D i programmet Blender. Upptäck hur du med enkla former som kuber och sfärer kan skapa allt möjligt! Detta är ett smakprov på vår 3D-studio, även om det är i ett annat program.
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara 3D-studioEj Chromebook och inte Surface. Detta är en tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).

Prova på imagi


I imagi-studion får du lära dig att programmera i python och till exempel programmera din alldeles egna emoji! Med Imagilabs smidiga app kan du programmera både i mobilen eller på datorn. Läs mer om Imagilabs här!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
IngaProgramvara ImagiLabs Inga speciella krav.

Prova på Mattestudio: Utforska funktioner i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? I den här workshoppen får du utforska funktioner i matematiken, och testa att programmera med hjälp av funktioner.
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioIngen programvara Kräver Windows 10. Ej Chromebook.

Prova på Mattestudio: Utforska sannolikheter i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? I den här workshoppen utforskar vi tillsammans begreppet sannolikhet, och närmar oss det med datorn som verktyg. Vi kastar tusentals digitala tärningar, och mycket mer!
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioIngen programvara Kräver Windows 10. Ej Chromebook.

Prova på Mattestudio: Utforska kryptering i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? Kryptering är ett spännande område där programmering och matematik möts. Lär dig att kryptera meddelanden, för hand och med datorns hjälp! Du vet aldrig när dessa kunskaper kommer att komma till användning!
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioIngen programvara Kräver Windows 10. Ej Chromebook.

Prova på kodstudio Minecraft*


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara Lua/Minecraft

Guide - hur flytta värld
Ej Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).

Prova på Pythonstudio*


I Pythonstudion får du testa på ett av värdlens mest använda programmeringsspråk; python. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
IngaProgramvara PythonstudioKräver Windows 10. Ej Chromebook.
scratch-130x130

Prova på Scratchstudio*


Prova på Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier! Läs mer om Scratch här!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara Scratch Inga speciella krav.

Prova på Spelstudio by King*


Vill du snart kunna bygga dina egna spel? Då är Spelstudio by King ett bra ställe att börja på. I grundkursen lär du dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Spelstudio by KingEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).

Prova på Webbstudio *


Vill du bygga din egna hemsida? Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS.
Ungdomar (f 2003-2009)IngaIngen programvara. Inga speciella krav.
*: Dessa "Prova på"-workshops motsvarar första tillfället i våra serier.