Häng med på nya digitala äventyr! Upplev en digital lägersommar tillsammans med oss på Hello World!, där du får utforska digitalt skapande, röra på dig och lösa kluringar tillsammans med nya vänner från hela Sverige!

☀️ Boka Hello Sommar! ↓

Välkommen på Hello Sommar!

Hello Sommar! är ett fartfyllt digitalt sommarläger som arrangeras online av Hello World!.

Under en vecka i sommar får du skapa digitalt i någon av våra studios tillsammans med våra ledare. Du väljer själv vad du tycker låter mest spännande: Vill du skapa modeller i 3D, designa och utveckla dina egna spel i Unity 3D eller lära dig att koda i Minecraft? Kanske låter Rymdstudio, Entreprenörsstudio, Youtube-studio eller Pythonstudio spännande? Oavsett vad du väljer får du en rolig vecka med digitalt skapande som kommer att aktivera både kropp och hjärna! 🌟

På Hello Sommar! vävs det digitala skapandet in i en berättelse där du under hela veckan får träffa spännande gäster, röra på dig och lösa kluringar tillsammans med andra barn och unga från hela Sverige! Kanske hittar du en ny vän i Ystad eller Pajala?

Lägret hålls på distans (via Zoom) på ett inspirerande och roligt sätt av våra ledare som är studenter på tekniska utbildningar. Hello Sommar är till för alla mellan 8-18 år, oavsett tidigare erfarenhet i digitalt skapande eller tillgång till dator. Har du ingen dator hemma kan du låna en av oss!  . 💛

Måndag

Första dagen lär vi känna varandra och kommer igång med skapandet i våra studios i smågrupper om 5-6 personer.

Tisdag

Vi skapar vidare i våra studios och löser kluringar tillsammans på veckans tema. På eftermiddagen får vi besök av veckans första gäst.

Onsdag

Ny dag – nya kluringar och mer häng i studios med våra ledare. En hemlig gäst tittar förbi!

Torsdag

Inget läger utan lägereld! På kvällen samlas vi kring en digital lägereld, spelar spel och lär känna varandra ännu bättre.

Fredag

Dags att göra klart projekten i våra studios – sen blir det EXPO där vi får se vad de andra grupperna har gjort!

Välj en studio som passar dig!

Vill du skapa modeller i 3D, designa och utveckla dina egna spel i Spelstudio Unity 3D eller lära dig att koda i Minecraft? Kanske låter Rymdstudio, Entreprenörsstudio, Youtube-studio eller Pythonstudio spännande? Vi har något för alla!

JUNIORER (f 2011–2014)*: Kodstudio Minecraft, Kodstudio Minecraft fortsättning, imagi-studio, Pythonstudio, Spelstudio by King, Skaparstudio, Rymdstudio, Prova på digitalt skapande

UNGDOMAR (f 2004-2010)*: Kodstudio Minecraft, Kodstudio Minecraft fortsättning, imagi-studio, 3D-studio, Pythonstudio, Spelstudio by King, Spelstudio by King fortsättning, Spelstudio Unity 3D, Spelstudio Unity 3D fortsättning, AI-studio, Webbstudio, Entreprenörstudio, Mattestudio, Designstudio, Youtubestudio

Läs mer om våra studios →

*Alla studios erbjuds inte alla veckor.

En dag på Hello Sommar!

09:00 God morgon! Våra ledare tar emot dig på Zoom
09:10 Dags för digitalt skapande! Alla deltagare delas in i mindre grupper med en ledare
10:10 Paus & rörelse
10:20 Vi fortsätter vårt digitala skapande
11:10 Paus & rörelse
11:20 Dagens specialare – en gäst, eller en annan rolig överraskning
12:00 Lunchpaus: Du väljer om du vill äta själv eller tillsammans med de andra deltagarna
13:00 Vi fortsätter med digitalt skapande i studiogrupperna
14:00 Paus, rörelse & fika!
14:10 Veckans tema & kluringar
15:00 Tack för i dag!

Alla ska ha råd att gå på läger

Vi tycker det är viktigt att alla ska ha råd med roliga sommaraktiviteter. Avgiften för Hello Sommar! baseras därför på familjens inkomst. En vecka kostar mellan 0 och 1500 kr och vi erbjuder även lånedatorer för er som behöver! Då skickar vi hem datorn till er inför lägerveckan.

Läs mer om lånedatorer och hur du ansöker om inkomstbaserade avgifter via länkarna nedan.

Boka Hello Sommar! 🚀

✓ Inför bokningen

  • Välj studio – Läs mer om våra studios här. I bokningstabellerna nedan ser du vilka studios som finns att välja på varje vecka.
  • Inkomstbaserade avgifter – Läs mer om våra avgifter och hur du gör för att få en lägre avgift här.
  • Lånedator – Det går att boka lånedatorer på Hello Sommar! om du bor i Sverige (ej utlandet). Vi skickar hem datorn till den adress som står i ditt barns medlemsprofil. Läs mer om datorer här.
  • Slutför bokningen – När du bokat en plats behöver ”Gå till kassa” och välja hur och när du vill betala via Klarna inom 72 h för att din bokning ska bekräftas.
  • Fullbokat? Ställ dig i kö på den studio du vill gå. Om det blir en plats över, meddelar vi dig så snart som möjligt via epost eller telefon.
  • Läs igenom våra Köpvillkor, vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler. Om du av någon anledning inte kan delta är det viktigt att du avbokar din plats så snart som möjligt genom att meddela oss via mail eller telefon.

Midsommarveckan 🌸

På grund av Midsommar är lägret vecka 25 en dag kortare. Vi har stuvat om lite i schemat denna vecka för att hinna med, med lite kortare luncher och lite mindre tid för egna projekt i våra studios men med samma star- och sluttider. Helhetsupplevelsen denna vecka ska vara samma som de andra veckorna.

Boka här

Bokningen till Hello Sommar! öppnar 23 februari kl 12:00. Våra aktiviteter görs i samarbete med Sensus Studieförbund.

  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

Hjälp oss att sprida ordet! 📢

Tipsa kompisar, släkt och grannar om Hello Sommar!. Länka direkt till den här sidan eller ladda ner Hello Sommar!-postern! 💛

Ladda ner poster ↓

Om Hello World!

Vi är en ideell förening som tillsammans med näringsliv, högskolor, studenter och samhälle vill öppna dörren till digitalt skapande, naturvetenskap och teknik för alla barn och unga.

Alla är välkomna! Nybörjare eller avancerad, kille, tjej eller icke-binär, vem du än är och vart du än kommer ifrån. Vi verkar aktivt för balans och att öppna dörren för fler till digitalt skapande.

Hello World!