Datorer

I våra olika studios använder vi datorer som ett verktyg i det digitala skapandet. Beroende på typ av aktivitet, så erbjuder vi möjligheten att låna en dator från oss. Om du har en dator hemma så får du gärna använda den – här kan du läsa vad som gäller då! ✨

Låna en dator av oss

Inget ska stoppa dig från att vara med på våra aktiviteter! Därför erbjuder vi så ofta vi kan en möjlighet att låna en dator från oss. Vid bokningen för en aktivitet står det om lånedatorer finns tillgängliga för just den aktiviteten. Antalet lånedatorer är begränsat och kan ta slut, men vi har som mål att alla som behöver ska kunna låna en dator.

Vi erbjuder i regel lånedatorer vid alla fysiska aktiviteter. Vi har även hittat en lösning för att låna ut datorer vid vårt digitala sommarläger Hello Sommar! Där skickas datorn hem till dig inför lägerveckan.

✓ Såhär gör du för att boka lånedator

Vid bokningen av aktiviteten, väljer du en biljett som heter ”Lånedator”.

Använd en dator du har hemma

Om du har tillgång till en dator som uppfyller kriterierna för den studio du vill gå (läs mer om det nedan) så får du gärna använda den i första hand! Då räcker lånedatorerna till de som behöver dem, och det blir enklare för dig att fortsätta med dina projekt efter aktiviteten.

✓ Tänk på det här om du använder egen dator

DATORKRAV? Vi rekommenderar inte surfplattor för någon av våra studios. De flesta bärbara och stationära datorer fungerar för de flesta av våra studios, men programvaran till några studios är lite tyngre och kräver en lite ”bättre” dator. En del av dessa program går inte att installera på Chromebooks.

PROGRAMVARA? Inför meetupen eller lägerveckan, kan det vara så att du ska ladda ner program. Detta för att få så mycket tid som möjligt till ditt digitala skapande. Vi brukar ordna ett supporttillfälle inför första träffen där du har möjlighet att få hjälp med detta om du inte lyckats på egen hand.

På länken nedan ser du alla studios, om de har några datorkrav eller programvara att ladda ner!

Datorkrav & Programvara för studios →