UNGDOMAR (F. 2003-2009)

Studios och kombos till Hello World! Camp 2021

Som ungdom väljer du om du vill varva det digitala skapandet med någon av våra kombos eller köra digitalt skapande på heltid. Oavsett om du går kombospår eller inte så ingår alltid en stor dos av fritidsaktiviteter och häng i solen mellan det digitala skapandet!

Studios

Två pass om dagen i digitalt skapande i en av våra studios:

Studios x Kombos

Varva ett pass om dagen i digitalt skapande i med ett pass i någon av våra kombos:

Läs mer om våra studios

SKAPARSTUDIO

I Skaparstudion får du testa att skapa egna saker som t ex smycken, konst och små praktiska prylar i datorn och får chansen se dina skapelser ta form med en 3D-skrivare. Du får utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch. Du får programmera mikrokontrollern Arduino och experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Bara fantasin sätter gränserna!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att hitta på och bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

FÖRKUNSKAPER:

Du behöver inga speciella förkunskaper. Har du redan testat på något av detta tidigare så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar.

RYMDSTUDIO – Nyhet 2021

En veckas digitalt skapande med rymden som tema! Här kommer vi att utforska rymden, oändligheten och fysikens lagar. Veckans gemensamma projekt blir att bygga en liten satellit, som vi kommer att köra en egen launch av, direkt på Hello World! Camp! Denna chans vill du inte missa!

FÖR VEM:

För dig som tycker att rymden är häftig, och vill ha rymdtema på din vecka av digitalt skapande,

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio har inga förkunskapskrav.

ENTREPRENÖRSSTUDIO – Nyhet 2021

En crashcourse i att bli en ung företagare! Du kommer att få testa på och lära dig marknadsföring, att sälja, skapa en digital profil för ditt företag tillsammans med dina nya ”kollegor”. Veckan avslutas med en pitch session där alla i gruppen får presentera sin idé för varandra på ett kul sätt. Du går från lägret med nya kompisar och ett nytt företag!

FÖR VEM:

För dig som vill lära dig omsätta dina idéer till ett företag och vara din egen chef!

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio kräver inga förkunskaper, inte ens en idé! Du behöver bara vara taggad!

DESIGNSTUDIO

I många av våra studios använder vi oss av grafik, t.ex. i Scratchstudion, Webbstudion och Spelstudio by King! Denna studio är för dig som tycker att det är roligt att skapa din egna grafik. Vi lär oss verktyg för att skapa grafik i 2D, lär oss om färg, form och grunderna i grafisk design och testar våra designvingar!

FÖR VEM:

Design passar dig som är kreativ, gillar visuellt skapande och vill lära dig att skapa grafik i 2D.

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio kräver inga förkunskaper.

3D-STUDIO

I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter, för att skapa saker i 3D.

FÖR VEM:

Design passar dig som är kreativ, gillar visuellt skapande och vill lära dig att skapa världar och modeller i 3D.

FÖRKUNSKAPER:

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter för att gå 3D-studion.

SPELSTUDIO UNITY

I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i spelmotorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet.

FÖR VEM:

För dig som kan grunderna i textbaserad programmering och vill använda dina kunskaper för att skapa spel med en riktig spelmotor. Du behöver inte ha några erfarenheter av att spela eller göra spel tidigare.

FÖRKUNSKAPER:

Du ska ha grundläggande kunskaper i textbaserad programmering. Detta kan du ha fått antingen genom Spelstudio by King, genom vår Pythonstudio eller genom någon annan kurs! Är du osäker på dina kunskaper kan du maila info@helloworld.se och få guidning.

WEBBSTUDIO

Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. Du kommer att upptäcka att konsten att snickra ihop hemsidor, faktiskt är enklare än vad man kan tro. Efter veckan har du en hemsida att visa upp för världen!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som är nyfiken på hur man gör för att designa och sedan bygga en hemsida. Om du gillar design, färg och att skapa eget innehåll, är det här spåret för dig.

FÖRKUNSKAPER:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår. Om du redan testat på att göra hemsidor innan så kommer vi hjälpa dig att hitta nya utmaningar.

SPELSTUDIO BY KING

Vill du lära dig programmera för att kunna skapa dina egna spel i framtiden? Då är Spelstudio by King ett bra val! Du lär dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö i programmeringsspråket Lua. Du får också en introduktion till spelutveckling i spelmotorn Defold som gör att du efter denna vecka är redo att gå Spelstudio by King Fortsättning och börja utveckla dina egna spel!

Defold är en spelmotor för 2D-spel och är utvecklad av King, som bland annat gjort Candy Crush Saga.

FÖR VEM:

För dig som är nyfiken på spelprogrammering och vill börja direkt i en spännande spelmotor så att du får en flygande start.

FÖRKUNSKAPER:

Inga särskilda förkunskaper. Du behöver inte ha någon som helst erfarenhet av att spela spel – bara ett intresse av att skapa egna berättelser!

Läs mer om våra kombos

x STREETDANCE

Här får du dansa streetdance med våra superduktiga streetdance-ledare. Du får lära dig grunderna i streetdance eller nya häftiga moves om du redan dansar!
Under halvdagspasset kör vi två ordentliga danspass i danssalen.

FÖR VEM:

För dig som gillar dans och rörelse till skön musik.

FÖRKUNSKAPER:

Streetdance är både för dig redan håller på med dans och för dig som är nyfiken att prova för första gången!

x TEATER

Gillar du att stå på scen och spela teater, eller drömmer du om att få göra detta? Då har du hittat alldeles rätt! I den här kombon får du testa på att improvisera, spela upp scener och lära dig repliker för att utveckla dina kunskaper om teater! Vi avslutar veckan med att spela teater inför publik.

FÖR VEM:

Passar både dig som redan håller på med teater och vill bli ännu bättre, eller är nyfiken på att testa!

FÖRKUNSKAPER:

Ingen tidigare erfarenhet av teater eller liknande behövs, bara en nyfikenhet att testa!

Boka Hello World! Camp 2021

Boka här