JUNIORER (F. 2010-2013)

Studios och kombos till Hello World! Camp 2021

Som junior på våra läger går du alltid en kombo med digitalt skapande och en fysisk aktivitet. Däremellan finns också tid för häng i solen!

Studios x Kombos

Ett pass om dagen i digitalt skapande varvas med ett pass i någon av våra kombos:

Läs mer om våra studios

SKAPARSTUDIO

En god blandning av skapande, digitalt och analogt! I Skaparstudion och får du testa att skapa saker i datorn som sen 3D-printas, du får utforska grunderna i programmering i Scratch, programmera Codebugs och experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Bara fantasin sätter gränser!

FÖR VEM:

För dig som vill veta hur saker fungerar och gillar att hitta på och bygga nya prylar.

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio kräver inga speciella förkunskaper!

RYMDSTUDIO – Nyhet 2021

En veckas digitalt skapande med rymden som tema! Här kommer vi att utforska rymden, oändligheten och fysikens lagar. Vi skapar rymdspel, spelar rymdspel, bygger modeller och lär oss om hur saker fungerar i rymden.

FÖR VEM:

För dig som tycker att rymden är häftig, och vill ha rymdtema på din vecka av digitalt skapande.

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio kräver inga speciella förkunskaper!

SCRATCHSTUDIO

I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier.

FÖR VEM:

Scratch passar dig som aldrig har programmerat förut och vill lära dig mer om hur kod fungerar på ett roligt och spännande sätt.

FÖRKUNSKAPER:

Denna studio kräver inga speciella förkunskaper!

KODSTUDIO MINECRAFT

Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga! I den här studion för du lära dig programmeringsspråket Lua och hur du använder det för att styra robotar i denna rutiga värld.

FÖR VEM:

Rekommenderad från 10 år. För dig som vill kombinera den fantasi, kreativitet och skaparglädje som finns i Minecraft med att lära dig textbaserad programmering på köpet!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga förkunskaper i programmering, tangentbordet används dock flitigt i detta spår så är du inte redan van så rekommenderar vi att du vänjer dig att spela Minecraft från en dator med tangentbord.

Läs mer om våra kombos

x MULTIAKTIVITET

I Multi erbjuder vi en blandning av olika spännande uteaktiviteter (kläder efter väder!). Allt från såpa-rutchbana till fotoorientering blandas med en härlig mix av olika typer av sporter, vattenaktiviteter och roliga sommarlekar. Vi har alltid kodstugan öppen för de som tycker att det blir lite för mycket spring!

FÖR VEM:>

För alla våra juniorer med mycket spring i benen, fantasi och leklust!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga 🙂

x RIDNING

En unik chans att kombinera ett intresse för hästar med digitalt skapande! Ridlägret anordnas i samarbete med Ågesta Ridskola, som ligger precis i närheten av Hello World! Camp Stockholm. Ågesta Ridskola har jättefina hästar och duktig personal, som kommer att göra allt för att hästdelen av lägret blir en oförglömlig upplevelse!

Utrustning: Ta med skor med klack, ombyte till stallet och gärna säkerhetsväst. Hjälm finns att låna på ridskolan.

FÖR VEM:

För den som vill kombinera sitt hästintresse med digitalt skapande i en helt unik kombo!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Minst ett års ridvana. Du ska känna dig bekväm att skritta och trava och rida utan ledare. Inför lägret, görs en gruppindelning efter ridvana.

Boka Hello World! Camp 2021

Boka här