Våra Aktiviteter

Med våra kurser vill vi öppna dörrar till digitalt skapande. Vi har aktiviteter året om, digitalt och på plats. Välkommen att ta reda på mer om våra utbildningar och vilken aktivitet som passar dig. Vi ser fram emot att ses!

För alla 🙌

.. oavsett vad du tycker är kul eller har gjort innan,

Vi har 17 olika studios att välja mellan med inriktningar baserade på olika intressen, från nybörjare till avancerad. Så att du ska kunna hitta något som passar dig!

.. oavsett storlek på plånbok,

Vid alla våra aktiviteter baseras avgifterna på hushållets inkomst, så att alla ska ha råd att vara med. Det går också att låna datorer av oss om du inte har tillgång till en hemma.

.. oavsett om du är tjej, kille eller icke-binär,

Vi lägger extra krut på att alla ska tycka det är relevant och roligt med teknik, som traditionellt har ett överskott på killar och män. Kvinnliga förebilder och inkluderande teman är en viktig del av lösningen!

.. och oavsett var i landet du bor!

Vi har digitala aktiviteter som du kan delta ifrån varifrån som helst. Fysiska aktiviteter har vi på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö.

HELGER

DIGITALT & PÅ PLATS

På helger ordnar vi Meetups, som är träffar på 3 h då du får skapa digitalt tillsammans med våra ledare. Vi har både ”prova på”-workshops som är fristående tillfällen som är perfekta om du vill testa något nytt men inte riktigt vet vad och serier som är längre kurser som består av fem träffar.

Meetups →
Girls Code x SPACE Academy →

SOMMARLÄGER

DIGITALT UNDER 2022

På sommaren ordnar vi läger, som är en hel vecka med digitalt skapande varvat med lära känna varandra-aktiviteter, spel, lekar och fysisk rörelse.

Sommaren 2021 lanserade vi det digitala lägerkonceptet Hello Sommar! som blev mycket populärt – under 2022 fortsätter vi denna satsning. Vi samarbetar även med SPACE Academy kring Bootcamps på SPACE Stockholm och digitalt.

Hello Sommar! →
Bootcamp x SPACE Academy →

BESÖK

DIGITALT & PÅ PLATS

Hello World! On Tour är vår uppsökande verksamhet där vi öppnar dörrar till världar av digitalt skapande. Vi besöker skolor och andra organisationer med målet att inspirera nya grupper av barn och unga att fortsätta utforska digitalt skapande. En del av On Tour är Hello Girl!, riktat särskilt till tjejer.

Vill du att vi ska göra ett besök hos er med On Tour? Välkommen att kontakta oss!

On Tour →

Digitalt skapande i olika studios

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika inriktningar på våra studios, så att det ska finnas något för alla! Utbudet på våra studios varierar lite mellan våra olika aktiviteter.

Läs mer om våra studios eller ta hjälp av vårt quiz för att få en rekommendation som passar dig!

Bli medlem utan kostnad

Vi är en ideell förening som gör digitalt skapande tillgängligt för alla, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Vem som helst kan bli medlem och det kostar ingenting! Är du under 18 år behöver en vårdnadshavare också ett konto för att kunna anmäla dig till aktiviteter så som Meetups och Camps.

✨ Bli medlem →

✓ Avgifter utifrån hushållets inkomst

Tack vare stöd från våra Hello World! Partners kan vi erbjuda avgifter som baseras på hushållets inkomst. Barn och unga från hushåll med lägre inkomster deltar helt kostnadsfritt.

Inkomstbaserade avgifter →

✓ Datorer att låna för de som behöver

I våra olika studios använder vi datorer som ett verktyg i skapandet. Beroende på typ av aktivitet, så erbjuder vi möjlighet att låna datorer från oss. Om du har en dator hemma så får du gärna använda den – kolla upp om du behöver ladda ner något program innan aktiviteten.

Datorer (egna & lånade) →

✓ Ledare som brinner för att lära ut

Alla våra aktiviteter leds av våra ledare, som är studenter från tekniska program och brinner för att inspirera andra och lära ut! Vi har en hög ledartäthet för att kunna se och hjälpa alla där de själva är.

Vill du hålla dig uppdaterad? 🚀

Anmäl intresse för våra olika aktiviteter här så kontaktar vi dig när vi öppnar anmälan! Du kan välja vilka sorters aktiviteter du är intresserad av och vart du bor.

Intresseanmälan →