Hello World! Camp

Hello World! Camp är till för barn och ungdomar och som vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande på fritiden. På våra läger träffas barn och ungdomar som vill kombinera digitalt skapande med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Lägret riktar sig till dig i åldern 8-18 oavsett var du bor i Sverige då SJ bjuder på tågresan till Hello World! Camp.


Vi vill att alla ska vara med!
För oss är det självklart att framtidens digitala stjärnor består av lika många tjejer som killar – så vill vi ha det på våra läger. Hälften av lägerplatserna riktar sig där för till tjejer och hälften till killar.

Inte nog med det så tycker vi att alla ska ha råd att vara på våra läger. Tack vare stöd från våra Hello World!-partners kan vi kombinera hög ledartäthet med rimliga avgifter och anpassa lägeravgifterna efter föräldrarnas inkomst. När du blir medlem och skapar konto hos oss får du möjlighet att ansöka om tillgång till platser med reducerad avgift. Observera att denna ansökan måste göras innan bokning av läger.
Vårt mål är att kunna erbjuda precis så många platser med reducerad avgift som efterfrågas.

Lägerspår
Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Under ett läger guidas man igenom sitt lägerspår och får hjälp att utveckla egna projekt. Läs mer om våra lägerspår här!

Våra fantastiska ledare
På våra läger är det ca 8 deltagare per ledare. Våra ledare är kunniga tjejer och killar som studerar på universitet/högskola och som utöver kunskap i sitt lägerspår även har erfarenhet av och får utbildning i Hello World!s lägerkoncept och hur man tar hand om barn och ungdomar (bygger på Barnens Ös koncept).


Bli medlem för att få mer information!
För att kunna anmäla deltagare till lägret måste man vara >18 år och medlem, dvs ha skapat/aktiverat ett gratis konto. När du är medlem får du även löpande information om Hello World!s kommande arrangemang och läger.Bli medlem!

Hello World! @ Stockholms stad

Sommarlovet 2017 startade med ett dagläger för elever i mellanstadiet. I Nodhuset i Kista fick 96 deltagare möjligheten att upptäcka digitalt skapande i olika former med vägledning av Hello World!-ledare.

 

Hello World! @ Stadion med Bromma IF

Tre veckor under sommaren anordnades ett unikt kombinationsläger tillsammans med Bromma IF där digitalt skapande kombinerades med friidrott.
Lägret gick av stapeln på Stockholm Stadion, mitt i centrala Stockholm och attraherade närmare 250 deltagare.

Hello World! Summer Camp @ Ågesta

Sommarlovets roligaste läger anordnades helt i Hello World!-regi med hjälp av partnerbidrag och ett stort engagemang från ledare. Under fem veckor huserade Hello World! på Folkhögskolan i Ågesta där en variation av lägerspår fanns att välja mellan, allt ifrån grundläggande blockprogrammering i Scratch till avancerad säkerhetsteknik tillsammans med partnerföretag på Studio X. Under fem veckor var solsken dominerande och vi badade, programmerade, lekte och skapade vänskaper för livet.

Bli medlem och få info om framtida läger och Meetups

Medlemmar i föreningen får automatiskt information om framtida läger och Meetups. Man måste vara medlem för att kunna anmäla sig och delta i verksamheten.

Vill ni också ha information om kommande läger och Meetups kan du som förälder bli medlem och skapa konton för dig och ditt barn nu (medlemskap är gratis).

Bli medlem!